Om oss

Skedevi gård ligger beläget söder om sjön Boren på Östgötaslätten. Med en bärodling bestående av jordgubbar, blåbär och hallon blir vi Östergötlands bärgård. Vi har även en gårdsbutik som är öppen året om, som du kan läsa mer om under fliken gårdsbutik. Vi odlar också bland annat spannmål och potatis, som vi tillverkar chips av här på gården.

Familjen och gårdarna

Skedevi gård drivs av familjen Pettersson med pappa Claes i spetsen, som är tredje generationen på gården. Även fjärde generationen med respektive är engagerade i gårdens olika projekt. Skedevi gård har varit i familjens ägo sedan 1948, och 1995 köptes även granngården Bonnorp. Tillsammans består gårdarna av 240 ha åkermark och 12 ha skog.

Jordbruk

På våra marker odlas mer än bär. På större delen av vår åkermark odlar vi spannmål och raps. Vi odlar också potatis som vi bland annat säljer i vår gårdsbutik och gör chips av i vår lilla chipsfabrik. Grödorna vattnas med vatten från den närliggande sjön Boren, som vi pumpar fram och samlar upp i vår bevattningsdamm här på gården.

Chipsfabriken

Under december 2020 startade Anton, en av sönerna på gården tillsammans med sin sambo Elin, en liten chipsfabrik i ett av gårdens magasin. Här tillverkas chips av gårdens potatis och svensk rapsolja. Mer om chipsfabriken kan du läsa på chipsens egen hemsida.